Инфлацията стресна българите и те затягат коланите. През ноември 2022 г.

...
Инфлацията стресна българите и те затягат коланите. През ноември 2022 г.
Коментари Харесай

Скъпотията смъкна продажбите на храни с 6,4%

Инфлацията стресна българите и те стягат коланите. През ноември 2022 година се следи нарастване на оборота с 2,2% в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети “ по отношение на предходния месец по съпоставими цени.

Данните са предварителни и сезонно изгладени, заяви Национален статистически институт.

Оборотът в търговията на дребно нараства с 4,7% по отношение на ноември 2021 година въз основа на календарно изгладени данни.

През ноември 2022 година е регистриран растеж на оборота по отношение на предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 5,6%) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 3,1%), до момента в който

в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения се следи понижение (с 0,5%).

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран растеж при всички групи, като най-важен е в търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 26,6%.

През ноември 2022 година в съпоставяне със същия месец на 2021 година се следи растеж на оборота при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 14,9%) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 8,8%).

Спад е маркиран в търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 6,4%).

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали забележителен растеж е регистриран при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 55,7%. Оборотът понижава при търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 6,0%, и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 4,4%, написа dnes.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР